U bent ondernemer. Er is maar een klein verschil met een andere ondernemer: u bent ook dyslect. Hoeft geen probleem te zijn natuurlijk, maar het komt misschien niet altijd even goed uit. Een offerte of factuur die de deur uit moet, maar eerst nog nagekeken moet worden of alles er wel goed staat! Misschien heeft u de beschikking over een secretaresse; prima geregeld dan, maar dat is niet altijd het geval. Wat er dan regelmatig gebeurt is dat deze ondernemer de offerte doorstuurt naar een familielid of een vriend met het verzoek dit even na te kijken. Maar wat ook gebeurt is dat men de offerte pas na een paar dagen gecorrigeerd terugkrijgt. Want die vriend of familielid heeft niet altijd direct tijd om dit ‘eventjes’ te doen…..

Recent maakte het business magazine Management Executive melding over een onderzoek in Amerika door het Yale Center for Dyslexia and Creativity (YCDC). Hieruit blijkt dat in de Verenigde Staten 35 procent en in Groot-Brittannië 20 procent van de ondernemers symptomen van dyslexie vertoont, terwijl dyslectici 5 tot 10 procent van de wereldbevolking uitmaken. Dat is een heel hoog percentage! Het zou ons niet verbazen als de situatie in Nederland hetzelfde is. Cijfers uit wetenschappelijk onderzoek hierover zijn ons niet bekend, maar om ons heen kijkend zien wij een opvallend groot aantal (succesvolle) ondernemers met dyslexie. De bekende namen in Nederland: Jan des Bouvrie, Wubbo Ockels, Joop van den Ende en de jeugdschrijver Jacques Vriens om maar een kleine greep te doen. Jonathan Mantle heeft hierover een boek geschreven ‘Bedrijven die de wereld hebben veranderd’. Hij beschrijft hierin verschillende succesverhalen uit het bedrijfsleven. Daarnaast noemt Jonathan Mantle dyslexie een veel voorkomende ‘kwaal’. De observaties van Mantle bevestigen wat wij al lang vermoedden. Wij zijn er ook wel zeker van dat er ook onder onze leden de nodige ondernemers ‘verborgen’ zitten. Want daar zit ‘m een beetje het dilemma. We hebben het vermoeden dat ondernemers met dyslexie daar liever niet al te veel ruchtbaarheid aan geven. Vinden het misschien helemaal niet nodig om er over te praten en hebben liever niet dat hun omgeving (of hun klanten) er weet van heeft. Maar juist deze groep dyslecten zou zo goed als positief voorbeeld gesteld kunnen worden. (Bron: dyslexie-werkt.nl)

Absolute Quality Time wil deze groep ondernemers graag ondersteunen. Hoe wij dat doen? Heel eenvoudig: Absolute Quality Time werkt met een strippenkaart. Dat betekent dat deze strippenkaart ingezet kan worden om dit soort klusjes uit te besteden tegen een zeer redelijk tarief. Wij verzekeren u dat u uw offerte binnen 1 werkdag gecorrigeerd in uw mail terug heeft. Mocht u geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met ons.

Dat kan via info@absolutequalitytime.nl of telefonisch op 06-34349320.